Curly Girl

Huippusuosittu curly girl -metodi kosteuttaa hiuksesi ja tuo (kenties salaisen) luonnonkiharasi esiin kauniisti. Curly girl metodissa olennaista on kosteuttavat hoitotuotteet sekä hyvä kiharat muodossa pitävä muotoilutuote.

Hillankaupasta löydät kaiken metodissa tarvittavan suomalaisen luonnonkosmetiikan muodossa.

Katso myös Curly Girl Suomi facebook-ryhmästä käyttäjäkokemuksia ja inspiraatiota omien hiustesi käsittelyyn!


Curly girl metodin vaiheet:

Ensimmäinen kerta:

1) Hiusten puhdistaminen silikoneista ja muista epäpuhtauksista (engl. First Wash). Pese hiukset silikonittomalla, mutta sulfaatteja sisältävällä puhdistusaineella. (todennäköisesti löydät kotoasi jotakin saippuaa/shampoota joka ajaa asian)

2) Lisää hiuksiin Curly Girl metodin mukainen hoitoaine EKOPHARMA Helsinki Hilla Kosteuttava Hoitoaine 200ml ja anna vaikuttaa muutama minuutti. Huuhtele hiukset huolellisesti tai vähemmän huolellisesti, hoitoainejäämät hiuksissa eivät haittaa. Hoitoaineen vaikuttaessa voit availla hiuksia takuista käsilläsi. 

3) Käytä hiusnaamiota EKOPHARMA Helsinki Tyrni Korjaava Hiusten Tehohoitonaamio 150ml joko antaen sen vaikuttaa n. 5-10 minuuttia ja sen jälkeen huuhdellen tai jätä sopiva määrä naamiota märkiin hiuksiin. 

4) Lisää geeli EKOPHARMA Helsinki Minttu Hiusgeeli 50ml tai muu muotoilutuote märkään hiukseen ja puristele kiharat esiin. Huom! Älä harjaa tai kampaa hiusta, hoitoaineen tehtävä on tuoda hiuksiin myös takuttomuus. Mikäli takkuja on, availe niitä varovasti sormin. 

5) Halutessasi voit auttaa kiharoiden muodostumista sitomalla päähäsi pehmeästä kankaasta tehdyn suojan ja “plopata” hiuksesi sen alla. Idea on antaa kiharoiden tekeytyä kankaan alla, ei niinkään kuivata niitä kokonaan. Plopata voit oman mielesi mukaan muutamista minuuteista tunteihin. Ploppaamiseen suositellaan sileää kangasta, ei froteeta. Monet käyttävät ploppauksessa vanhaa t-paitaa.

6) Mikäli käytit ploppaus-tekniikkaa, poista kangas. Anna hiusten joko ilmakuivua tai kuivaa ne viileällä lämmöllä hiustenkuivaimen ja diffuuserin avulla. Diffuuserin sijaan voit käyttää myös siivilää, jonne laitat “hiusspagetit” kuivauksen ajaksi.

7) Kuivuessaan hiuksen pintaan tulee kova kuori (engl. cast), joka puristellaan hiusten kuivuttua pois. 

8) Pidentääksesi pesuväliä käytä juurissa tarvittaessa hiuspuuteria EKOPHARMA Helsinki Minttu Hiuspuuteri, joka vie rasvaisuutta pois.

Seuraavat kerrat:

- Pese hiuksesi joko metodin mukaisella silikonittomalla ja sulfaatittomalla shampoolla tai käytä hoitoainemenetelmää (engl. co-wash), jolloin peset hiuksen metodiin sopivalla hoitoaineella emulgoiden eli veteen sekoittaen. 
- Toista kohdat 3-8 ensimmäisen ohjeen mukaan.

Vinkki: Voit lisätä märkään hiukseesi myös erilaisia jätettäviä hoitoaineita/ hoitosuihkeita. Muista kuitenkin tarkistaa, että ne toimivat metodissa. Tuotteiden sisällysluettelon eli inci-listan voit tarkistuttaa esimerkiksi osoitteessa curlsbot.com


Suomi- Curly girl sanakirja:


Ploppaus: hiusten kuivattaminen sileän kankaan sisällä päälaella. Helpoin tapa on kietoa vanha t-paita turbaaniksi. 

Co-wash: hoitoainepesu

First wash: metodin aloittaminen sulfaattipitoisella syväpuhdistavalla pesuaineella.

Praying hands: Hiuksista ylimääräisen veden poistaminen niin, että kämmenet ovat yhdessä ja hiukset jäävät kämmenten väliin. Voit liu’uttaa kämmeniäsi juuresta latvaa kohden.

Psg: Pellavansiemenistä ja vedestä itse keitetty kiharageeli.